Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Campus Vitaal levert ons vogelhuisjes ter bestrijding van de eikenprocessierupsen
 

 
 
 
Afgelopen jaar, aan het einde van het voetbalseizoen 2018/2019, hebben we ook op onze accommodatie last gehad van de eikenprocessierups. Voor de bestrijding van die insecten op ons complex zijn we afhankelijk van gespecialiseerde bedrijven die door de gemeente Best ingeschakeld worden. Die bestrijding gebeurt door middel van het wegbranden of opzuigen van rupsen en nesten.

De eikenprocessierups kan ook op natuurvriendelijke manieren worden bestreden. Verschillende dier(soort)en kunnen helpen bij het verjagen van de jeuk veroorzakende insecten. De koolmees is daarbij voor velen, ook bij de gemeente Best, de grote favoriet. Je ziet daarom, ook in Best, steeds vaker dat vogelhuisjes worden geplaatst aan of in de buurt van eikenbomen.

Ook wij gaan met die beweging mee en hebben recent een aantal vogelhuisjes aangeschaft die op korte termijn hun plaats gaan krijgen op ons complex. Daarmee hopen we de overlast van de eikenprocessierupsen op onze accommodatie deze zomer en ook de komende jaren te verminderen. De door ons aangeschafte vogelhuisjes zijn gemaakt door vrijwilligers bij CampusVitaal.

CampusVitaal heeft een onderkomen in De Vleut, Campus Westenwind, en laat diverse projecten uitvoeren door bijvoorbeeld mensen met beginnende dementie die op locatie gebruik op een aangename manier samen met anderen gebruik maken van dagbesteding. De opdrachten die de vrijwilligers in de CampusVitaal uitvoeren, dragen bij aan hun vitaliteit en brengen (nieuwe) sociale contacten. En daar dragen wij graag een steentje aan bij.

 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :